Anti pakjes en zakjes uitdaging

Anti pakjes en zakjes uitdaging.

Via de facebook site van YourFood coach heb ik mij aangemeld om mee te doen aan een maand lang koken zonder pakjes en zakjes.
Dit is voor mij niet zo moeilijk omdat ik eigenlijk altijd al wel kook zonder pakjes en zakjes.

Ik ben altijd al wel bewust aan het koken geweest om te zien hoe iets gemaakt wordt. Kan ik hetzelf ook? Kan ik het beter?
En geïnspireerd door Karin Luiten om hier nog meer energie in te steken kook ik eigenlijk bijna pakjes of potjes vrij.

Bijna???? Ja want sommige kant en klaar producten kunnen wel goed zijn of juist echt handig. Hierbij moet je denken aan kant en klare currie pasta's ( niet de sauzen maar echt de pasta's), blikken gepelde of gezeefde tomaat. 
Of een pot met een goede bouillion die je kan toevoegen. 

Misschien denk je nu : "Waarom ga je de uitdaging aan als je al zonder pakjes en zakjes kookt?"
Nou eigenlijk alleen om mijn omgeving te inspireren om het te proberen. 
Ik hoor genoeg om mij heen dat ze voor snel kiezen en een pot pastasaus open maken, spaghetti erbij en klaar!
Maar is dat wel zoveel sneller dan vers maken? 
Eigenlijk niet, en mijn kinderen vinden potten tomatensaus ook eigenlijk helemaal niet lekker. Ze zijn altijd al gewend om vers te eten. Ik maak dus mijn tomatensaus altijd vers, en het kan in de tijd dat de pasta kookt. En niet alleen de tomatensaus maar ook andere pasta sauzen. 
In de loop van de tijd zal ik al mijn recepten delen. Mijn pasta sauzen komen dan ook langs.
Maar ook andere recepten die binnen een half uur op tafel kunnen staan. 

Hart en Ziel blijft groeien, vol met inspiratie.

 

Tags: