Paddenstoelentaart

Paddenstoelentaart.

Een heerlijke herfstwandeling gemaakt in het bos. Onderweg kwamen we mooie taferelen van de herfst tegen. Een grote verschijdenheid van paddenstoelen. Een in het bijzonder sprong eruit. De Cantharel. We hebben ze geplukt maar het is maar een kleine oogst.
Verwerken in de volgende taart was een groot succes.

Nodig.
6 plakjes bladerdeeg
1 bekertje creme fraiche
100 gam gerookte spek
ca 700 gram aan verschillende paddenstoelen. (Ik heb cantharellen, champignon, kastanjechampignon, portobello en oesterzwam gebruikt.
1 eetlepel verse tijm of 2 theelepels gedroogde tijm. (of kruiden aar keuze zoals rozemarijn, basilicum, peterselie)
geraspte oude kaas
1 grote ui in ringen
peper
zout

Doen
Bekleed een bakplaat met bakpapier
verwarm de oven voor op 200 graden
leg bladerdeeg te ontdooien.
Doe in een droge pan met antiaanbaklaag het spek, en laat dit op een laag vuur uitsmelten.
Als er wat vet in de pan zit het vuur iets hoger zetten en de uien toevoegen.
Als de uien wat glazig worden de gesneden paddenstoelen en kruiden toevoegen.
De bakplaat bekleden met het bladerdeeg en zorg ervoor dat de randjes iets opstaan.
Prik gaatjes in de boden en bak hem 10 minuten en haal hem uit de oven.
Breng het paddensoelenmengsel op smaak met zout en peper.
Besmeer het bladerdeeg met de creme fraiche. Strooi hier de geraspte kaas over en verdeel dan het paddenstoelen mengsel er over.
Bak de taart voor nog 20 minuten in de oven.
Geef er een salade bij.