Pompoensoep

Pompoensoep.

Dit recept is sterk geïnspireerd door een recept dat ik heb uit een boekje van topkoks voor thuiskoks.
Zo gaat dat met het maken van recepten, je ziet een recept wat je iets lijkt en gaanderweg voeg je wat toe, laat je wat weg of voeg je meer of juist minder toe. 
Topkoks voor thuiskoks is een mooi project waar de opbrengst van het kookboek naar het schoolvoedselprogramma van het World Food Programme gaat.
Het recept is gebasseerd op een recept van pompoensoep uit malawi van Karla Robin Hershey.
Het mooie van deze zalige soep vind ik dat ik hem in een grote portie kan maken. En daarna in een persoons porties verdeel en invries.
Dit doe ik trouwens met al mijn soepen. Ik vind het heerlijk om bij mijn broodmaaltijd een soepje te eten.
En liever geen pakjes. Ik heb een grote variatie aan soepen in mijn diepvries, haal er dan een zakje uit. minuuutje in de magnetron en je kan hem makkelijk uit het zakje halen.
Nog drie minuten op vol vermogen, even doorroeren en kijken of hij warm genoeg is.
Eventueel nog een minuutje langer en klaar is je kopje soep.

Nodig:
2 eetlepels boter
2 uien gesnipperd
1 grote tomaat of 2 kleinere in blokjes
100 g wortelen in blokjes
2 eetlepels geraspte gember
3 eetlepels groene curry pasta (of een pakje, liefst van fair trade)
3 blokjes kippenbouillion + 1.5 l water
stengel sereh gekneusd (of 2 theelepels gedroogd)
1 pompoen in blokjes ( niet al te grote)
400 ml kokosmelk
200 ml slagroom
sap van 3 pers sinaasappelen

Doen:
Laat de boter smelten en fruit de ui ca 5 min. Voeg gember, wortel, tomaat en curriepasta toe.
Voeg bouillionblok met water en kokosmelk toe. Breng aan de kook en voeg pompoen en sereh toe.
Laat een half uurtje koken en haal de sereh eruit en voeg slagroom toe. Laat nog een half uur koken.
Pureer de soep volledig en voeg sinaasappelsap toe.

Voor de liefhebbers eventueel nog wat koreanderblad toevoegen.

nb : recept groene currie pasta volgt nog.