Voorstellen

hallo ik ben Magrêt Karsten en beheer de blog Hart en Ziel.
Hier op Hart en Ziel deel ik al mijn inspiraties voor recepten en de recepten erbij.
Het zijn allemaal recepten die ik zelf gemaakt heb en van eigen hand.

Als ik sterke inspiratie van iemand heb gehad ga ik dat natuurlijk vermelden.
Inspiratie krijg ik dagelijk om me heen, van mensen die ik ontmoet en verhalen vertellen over eten, maar ook van de jaargetijde waarin we leven en wat voorradig is.
Ik ben fan van wildoogst en voorstander van koken met seizoensgroenten.
Ik ben tegen verspilling van eten en fel tegenstander van koken met voor bedachte mixen in de vorm van poedertjes en potjes met sausen.

Verder ben ik ook heel erg bezig met smaken en vernieuwing. Bijzondere combinaties, rare gerechten, speciale bereidingen, how its made, home made. Maar dan wel maakbaar, geen gedoe, in te passen in een dagelijks menu, of bij meer werk voor een weekend dag.

Ik probeer het wel, recepten met gedoe gewoon uit nieuwsgierigheid. Zo had ik laatst een pompoen voor een overheerlijke soep. En toen dacht ik laat ik ook eens wat met de pompoenpitten gaan doen, die vind ik zelf erg lekker in bijvoorbeeld brood. Na een hoop gesmeer om de pitten uit de pompoendrap te halen, het wassen en drogen in een afkoelende oven (kwam net een cake uit) geprobeerd om de pitten uit de schillen te krijgen. Met een mesje opensnijden en duimnagels ertussen op open te breken.
Ik ben niet ver gekomen, heb een klein handje pompoenpiten en drie dagen zere duimen.
Het beetje wat ik had heb ik verwerkt in een overigens overheerlijk koekje. Eens maar nooit weer.